Special Te Nat of te Droog

Zandzakken, hoogwatertoeristen en veel, heel veel verdriet en schade in Limburg en over de grens in België en Duitsland. Maar ook: gebakken oesters in Canada door hitterecords. Ook deze weken zijn we weer getuige van weersextremen…. We kampen de ene keer met wekenlange droogte, op andere momenten juist met te veel neerslag in te korte tijd. 

Droogte enerzijds en te veel water anderzijds veranderen het uiterlijk van wegen en straten, van agrarisch land, van sloten en van waterlopen. Ook is er zichtbare aan gebouwen door bodemdaling. De special Te Nat of te Droog gaat over deze visuele gevolgen van te droge of juist te natte periodes.

We hebben het KNMI, diverse wetenschappers en de fotograaf van het unieke project Voorland Groningen bereid gevonden om mee te werken aan deze special. 
Zij beschrijven voor jou het veranderende landschap en vertellen je hoe een plein of een fietsenstalling verandert in een plek voor wateropslag. Ze nemen je mee in de vele klimaatkaartjes en infographics die ons door de media worden voorgeschoteld. En hoe zien de meetinstrumenten van het KNMI er eigenlijk uit; waar staan die in de openbare ruimte? 

Beluister een fragment.

Let op: De special is gebaseerd op nummer 15 - een Trendseditie - van luistertijdschrift Cultuur, Trends & Mode (CTM). Abonnees van CTM hebben deze editie al automatisch thuisgestuurd gekregen. De special Te Nat of te Droog is vanaf nu als geschenkexemplaar te bestellen op Daisy-cd en ook als uitleenexemplaar te bestellen als streaming. De special duurt ongeveer 150 minuten en is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen