Toegankelijk OV: ruim 10.000 handtekeningen

Het online platform No Limits Network heeft op maandag 2 oktober 10.756 handtekeningen aangeboden aan staatssecretaris Martin van Rijn. Dat meldt het OV Magazine. 

Het platform vraagt aandacht voor onbeperkt toegankelijk OV, en bood de petitie aan in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. De overhandiging vond plaats in het Atrium van het ministerie van Welzijn Volksgezondheid en Sport in Den Haag. 

Het B-Team van No Limits Network bestaat uit vijf jonge programmamakers met een beperking. De jongeren maken een wekelijks consumentenprogramma op YouTube, speciaal voor mensen met een beperking.

Met de petitie vraagt het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn om ervoor te zorgen dat al het nieuwe materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is. Ook dienen er aanpassingen te worden gedaan aan het bestaande materieel en moet defect materieel altijd zo snel mogelijk worden hersteld.

Voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen, aldus de groep. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. Verder is het van tevoren aanvragen van assistentieverlening bij NS veel te ingewikkeld en slecht geregeld.