Film over blinde vlogster Marina Kovac

Dat er continue camera’s om haar heen draaien, dat is de blinde 14-jarige Marina Kovac wel gewend. Zelf is ze voor haar vlogs namelijk ook vaak met opnameapparatuur in de weer. Dit keer was ze echter niet de regisseuse, maar de hoofdrolspeelster. In een korte film over haar die onlangs op het Rotterdams filmfestival in première ging.

Een film over een tienermeisje. Eentje die van paardrijden houdt, vlogt over haar leven én dus blind is. Interessant, moet documentairemaakster Kate Villevoye gedacht hebben. En daarom benaderde ze Marina met de vraag of ze een korte film over haar mocht maken. Een weekend lang volgde ze de tiener uit Hendrik-Ido Ambacht om uiteindelijk de film ‘Marina’ te maken. 

Vloggen

Marina is blij met de film. “Het laat zien dat ik een gewoon leven heb.” En dat is ook één van de redenen waarom ze op haar tiende ooit begon met vloggen. “Mensen stelden mij altijd vragen over hoe ik dingen doe als blinde. Dus toen ben ik begonnen met het maken van filmpjes. Om het te laten zien.” Inmiddels heeft Marina’s YouTube kanaal ‘Marina Katarina Kovac’ meer dan 20.000 abonnees. En nu heeft ze dan dus ook een korte film op het witte doek. 

“Ja, dat is wel heel erg leuk,” zegt Marina trots als we haar bellen voor een reactie. “Maar ook erg raar om jezelf zo terug te zien. Maar de reacties waren erg leuk. Iedereen was heel erg positief.”