Oogcongres staat in het teken van verlies

Het Nationaal Oogcongres, dat op 18 november in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden staat dit jaar in het teken van verlies. 

Een van de sprekers tijdens het Oogcongres is professor Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking. Hij gaat uitgebreid in op de betekenis van zichtverlies en hoe je dit kunt overleven.

Keirse is beroemd vanwege zijn onorthodoxe kijk op omgaan met verlies. Volgens hem wordt er te vaak gesproken over ‘accepteren’ en ‘verwerken’. De klinisch psycholoog en auteur Keirse neemt hier afstand van. Hij stelt: “Hoe kun je verwerken dat je niet meer kunt lopen? Of accepteren dat je niet meer gezond bent of langzaam je zicht verliest? Dat is echt onzin. Je kunt ermee leren omgaan, de pijn en teleurstelling op een andere manier vasthouden, maar dat is het dan ook.”

Het Oogcongres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG. Vele prominenten die op een of andere manier te maken hebben met ogen, zicht, en verlies zullen acte de présence geven.

Meer informatie: www.oogcongres.nl.