Losse doppen-actie voor KNGF Geleidehonden op losse schroeven

De losse doppen-actie waarvan de opbrengst ten goede komt aan KNGF Geleidehonden kon wel eens binnenkort afgelopen zijn. Binnen de Europese Unie is namelijk een voorstel gedaan om te stoppen met de productie van losse plastic schroefdoppen op flessen. Dit om de grote berg plastic afval te helpen verkleinen.

Op veel plekken in Nederland zijn inzamelpunten waar mensen hun plastic doppen kunnen inleveren. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. In het eerste kwartaal van 2018 werd er al ruim €5000,- bij elkaar gespaard voor KNGF Geleidehonden. 

“Als in Europa wordt gestopt met de productie van de schroefdoppen, dan is dat natuurlijk wel jammer voor ons, maar ook weer niet onoverkomelijk”, aldus Esther Oosterveen, woordvoerder van KNGF Geleidehonden. “We zijn er hartstikke blij mee, maar het is gelukkig maar een klein aandeel in de particuliere initiatieven waarvan de opbrengst voor KNGF Geleidehonden is.”

Het KNGF heeft meerdere inkomensbronnen die door particulieren zijn opgezet. “Mensen laten zich sponsoren tijdens het bakken van taarten, een fietsreis naar Rome, of per kilometer tijdens de Van Dam tot Dam Loop”, vertelt Oosterveen. “De Nederlander is een echte creatieve inzamelaar. Als deze actie wegvalt, dan verzint men vast wel weer een nieuwe.”

Een blik op www.actievoorgeleidehonden.nl leert dat alle acties tezamen dit jaar al meer dan €115.000,- hebben opgeleverd.