Google Assistant gaat ook Nederlands spreken

Google Assistant, de slimme assistent van Google, gaat dit jaar Nederlands spreken. Dat heeft het techbedrijf vorige week bekendgemaakt op een conferentie in Amsterdam, zo meldt NU.nl 

Tijdens een presentatie liet het bedrijf zien dat de slimme assistent in 2018 in meer landen beschikbaar wordt, waaronder Nederland en België. 

In januari zei een medewerker van Philips al dat Google Assistant dit jaar naar Nederland zou komen, maar een concrete bevestiging daarvan had Google tot nu toe niet naar buiten gebracht. Een woordvoerder van de zoekgigant wil ook na de huidige bekendmaking geen aanvullende informatie geven over de verschijningsdatum van de Google Assistant in Nederland.

Onderscheid

De stemassistent is terug te vinden op onder meer smartphones, maar ook op Googles eigen speaker Google Home.

Tot nu toe spreekt de slimme assistent op de speaker alleen Engels, Duits, Frans en Japans. Op smartphones ondersteunt de assistent in bepaalde delen van de wereld ook Spaans, Portugees, Italiaans en Koreaans.

Een woordvoerder van Google zegt dat het bedrijf voor zowel de Google Home-speaker als voor smartphones aan een Nederlandssprekende versie van de Assistant werkt. Aanvullend laat hij weten dat ook voor de Home-speaker nog geen verschijningsdatum voor Nederland bekend is.