Directeur KNGF Geleidehonden wordt ontslagen

Directeur Ellen Greve van KNGF Geleidehonden wordt door de Raad van Toezicht ontslagen. In 2015 oogstte ze voor de Stichting nog successen: een bezoek van de koning en een Gouden Loeki voor een tv-spotje, nu is ze uit de gratie. 

Vorig jaar kwam Greve in opspraak door de bonus die ze kreeg voor ‘bijzondere prestaties’. Intussen is ze door kanker getroffen en is sinds de zomer van 2016 ziek thuis. Nu laat de Raad van Toezicht weten dat ze “na steeds meer kritische geluiden uit de organisatie” geen draagvlak meer heeft. “In het belang van de continuïteit van de organisatie, heeft de raad van toezicht daarom besloten dat de wegen van KNGF Geleidehonden en van mevrouw Greve zich gaan scheiden.”

Tegen de Volkskrant zegt voorzitter Mijntje Lückerath van de raad van toezicht dat de situatie lastig is door “haar ziekte, de beloningsdiscussie en het verschil van inzicht over de aansturing” en dat er veel waardering is voor het werk dat Greve heeft gedaan als directeur van het KNGF. Maar haar vertrek is volgens Lückerath onvermijdelijk geworden.

Intussen gaat onder waarnemend directeur Peter van der Heijden de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie door. In november 2016 stond KNGF Geleidehonden centraal in de tv-uitzending ‘De Nalatenschap’. In februari 2017 lanceerden ze een virtual reality video waarin iedereen kan ‘meekijken over de schouder van een geleidehondentrainer. En vorig jaar werd voor de Stichting 100.000 kilo doppen gespaard, wat het begin oplevert van de 5000 euro die de basisopleiding van 1 hond kost. Toch wrang dat er in de top gesteggeld wordt over bonussen waarmee je bijna vier van die basisopleidingen kunt betalen.