Zienswijs 12 - Wat er kan

Vinden wat er kan. Het gaat niet vanzelf, maar áls het kan, wát dan ook…als er maar iéts weer kan, dan gaat het leven weer een stukkie beter. Laten we meezingen met Charlotte Glorie: ‘Als het weer kan’… We wensen u een hoopvol 2021!

“Het gaat niet vanzelf”. In Zienswijs 12 een mooi interview met Anita Voortman, die – gedwongen door haar visuele beperking - moest stoppen met haar werk. Die het maar niks vond dat ze niet mee kon doen. Die toen haar eigen regie hernam en… weer bij dezelfde werkgever aan de slag ging!

Iedereen komt in het leven wel op zo’n kruispunt te staan, waarschijnlijk meer dan eens. Als je moet kiezen welke afslag je nu moet nemen - op weg naar wat er kan -  is een steuntje in de rug soms heel welkom. Voormalig huisarts Greetje Beekhuis vertelt over haar werk als ‘kruispuntcoach’ en over haar eigen kruispunten, toen er oogaandoeningen opdoken. Een ontmoeting op…een kruispunt. Beluister een fragment van het interview met Greetje Beekhuis.  

En verder 

Het decembernummer bevat méér. Zien door een hersenimplantaat? ‘Spontaan’ genezen oogzenuw, een klankkast vol dialecten, Meta van Beek promoot de Webbox, fietsen, bussen en een Blinde Vink.

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl