Zienswijs 11 - Zoeken

Hoe, wat, waar? Het leven is één grote zoektocht, zonder dat je een zoekwoord in een Google-balkje kunt intypen en direct meerdere zoekresultaten krijgt opgehoest. 

Of je nu zoekt als filosoof, als probleemoplosser, als theoloog of mens in je uppie, ‘het is zaak een goede weg te zoeken’. Dat is de stellige overtuiging van Dick Tieleman, oud predikant en studentenpastor. Hij hielp vele mensen bij hun zoektocht, maar moest met zijn visuele beperking ook opnieuw zijn eigen weg zoeken. Een beschouwend interview.

Jeanette Kikkert vertelt over haar revalidatie bij Het Loo Erf, waar haar zoektocht een heel praktische vorm kreeg. Door te oefenen met de ‘dogsim’ vond ze de ‘knuffelstruik’ én koos voor een geleidehond. Beluister een fragment van het interview. 

En verder

Er zit nog méér in het novembernummer: onderzoek naar mentale problemen bij blinden en slechtzienden in coronatijd, kleding kopen,  50 jaar Dag van de Witte Stok en: een oog kwijt door water achter je lens

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl