Zienswijs 1 - Gezondheid!

Oudjaarsavond, 24.00 uur. ‘Gelukkig nieuwjaar!’ zeggen we, en ‘gezondheid!’. Voilá, de coronacrisis in een notendop. Als één jaar ons het belang van gezondheid onder de neus wreef, dan was het 2020 wel. Ook zonder corona te noemen, valt er over gezondheid veel te zeggen, vooral de niet-medische kant. Door zieke dokters bijvoorbeeld én Machteld Huber.

Dokters leren nieuwe lessen wanneer ze zelf de ziekte krijgen waarvan ze alles weten. Ook arts/onderzoeker Machteld Huber (Audio, opent in nieuw venster) ontdekte dat gezondheid een breed begrip is. Ze redde haar eigen leven en ontwikkelde gedachtengoed over Positieve Gezondheid.

Patricia Gevers belicht op haar eigen wijze gezondheid en omstreken. Zij zette een website op: oogvoorjezelf.com. In Zienswijs 1 haar verhaal.

Petra de Jong benadert in haar column ‘Zandzakken’ gezondheid op wéér een andere manier. 

En verder 

Er zijn positieve ontwikkelingen op zorggebied: de gentherapie voor een zeldzame oogziekte wordt vergoed en nieuw onderzoek kan op termijn leiden tot een bepaalde mate van zicht en er was weinig oogletsel, afgelopen jaarwisseling.

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl