Zapp! Nr.5: Als jongeren zelfstandig en veilig willen wonen

Visio wil jongeren een tweede “thuis” bieden. Een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld in een trainingshuis in Grave, waar ze leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Koken, boodschappen doen, hun geldzaken regelen... Ze doen het - onder toeziend oog van de begeleiding - grotendeels zelf. 

In het Spinhuis in Nijmegen zijn de meesten al weer een stap verder. Daar wonen vijf jongeren zelfstandig in een eigen appartement. Er zijn trainers van Visio aanwezig, maar de regie ligt bij de jongeren. Behandelcoördinator Marjo Dinnissen vertelt er meer over in de nieuwste Zapp!, die van de maand mei, en hier hoor je een fragment. 

En ja, er is meer. Veel meer.  

Bijvoorbeeld seks, dat is er ook weer. Seks is namelijk ook heel nuttig, zo stellen we vast. We gaan ook duiken met een visuele beperking; we eten sterrenmaaltijden op grote hoogte; we vieren de verjaardag van het bier; we nemen de controversiële film De Oost onder loep; we zingen dat we op vrouwen vallen als we vrouwen zijn; en dat is nog steeds lang niet alles. 

Wil je álles horen? 

Dan neem je een abonnement op Zapp!, -het meest relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd-, of je vraagt gewoon eens een proefnummer aan. Mail daarvoor naar klanten@passendlezen.nl, of bel Passend Lezen op: 070 – 338 15 00.