Zapp! nr. 6: Oppepper na EK-uitschakeling

Hoe vind je na je middelbare school een goede stageplek, of misschien al zelfs een baan, en hoe maak je de juiste keuzes daarin? Vertel je bijvoorbeeld meteen dat je een visuele beperking hebt, of wacht je daar nog even mee totdat je zeker weet dat je aan de slag kunt of bent aan genomen?

Zomaar wat vragen die aan de orde komen in een gesprek op afstand tussen Zapp-abonnee Annefleur Schellekens en verslaggever Doreen ter Beest, die zelf ook een mening heeft over deze materie. Een kort geluidsfragment kun je hier alvast horen.

Verder veel positieve verhalen van jonge mensen met een visuele beperking die zijn gaan kickboksen, zich bezighouden met toegankelijke games, die hulpmiddelen uitvinden en er komt zelfs iemand langs die op zijn 19e al treinmachinist is.

Verder twee boekentips, de beste Nederlandse oorlogsfilm aller tijden, muziek van rapper Donnie, maar ook seks voor de hele LHBTI+-gemeenschap, en dat komt goed uit nu we zijn uitgeschakeld bij het EK Voetbal in het Hongaarse Boedapest en ons klaar maken voor een zwoele, hete zomer.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.