Zapp! nr. 10: Het valse carillon van Monnickendam

Robert Hutten, Jesse Wienholts, Claudia Conway, Maaike Bennink, Doreen ter Beest, Vincent van Gogh, Jan Rot, zomaar wat namen van mensen die langskomen in Zapp! van de maand oktober. Voor diegenen die dachten dat Zapp! niet aan namedropping deed? Nou, mis.

Op klassieke muziek kun je goed studeren zo is gebleken uit onderzoek, en liedjes van The Beatles lenen zich volgens Jan Rot prima om te verbasteren tot een Nederlandstalig liedje, zo schrijft hij in zijn nieuwe boek. Maar de meeste muzikale indruk maakt toch wel Robert Hutten, beiaardier in opleiding en binnenkort te horen in Amersfoort, Dordrecht en de Dom in Utrecht, maar liever niet in Monnickendam, zo is te horen in dit fragment.

Verder kijken we welke games het beste te spelen zijn voor jongeren met een visuele beperking en lezen we dat het Verzetsmuseum en het Van Gogh Museum een stuk toegankelijker gemaakt zijn en worden voor mensen met een handicap. Maaike Bennink gaat komende winter vast weer skiën en Jesse Wienholts redt zich prima met Whatsapp, maar heeft meer moeite met Instagram.

En dat hard werken goed is, maar luieren eigenlijk nog veel beter wisten we eigenlijk al wel. Toch is het goed om dat nog eens haarfijn uitgelegd te krijgen. 

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. 
Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen:
via emailadres klanten@passendlezen.nl of 
via telefoonnummer 070 - 338 15 00