Zapp!: De Paralympische Spelen gaan dóór!

Joelle Engel is pas 20, heeft het syndroom van Usher, en is een groot wielertalent. Op dit moment voelt ze zich eigenlijk meer ex-topsporter, zo vertelt Joelle in de allernieuwste Zapp!. Want sinds haar revalidatie bij Visio heeft ze het tandemwielrennen op de baan even op een iets lager pitje gezet. 

Dus of ze ooit mee gaat doen aan de Paralympische Spelen laat ze nu nog even in het midden. Maar omdat haar vriend, Rens van de Waterlaat, misschien wel naar Tokio gaat om daar mee te gaan doen aan het Wheelen (rolstoelracen), weet Joelle in ieder geval wel zeker dat de Paralympische Spelen dit jaar doorgaan, zo vertelt ze in dit fragment.

Ook de 21-jarige Lotte Klaver heeft Usher en zij heeft ondanks haar beperking de studie fotografie afgemaakt. Vervolgens heeft ze met haar camera in de aanslag de halve wereld rondgereisd, en prachtige foto’s gemaakt. Zij stelt dan ook dat angst, ondanks een beperking, altijd een slechte raadgever is.

Verder wint Sander Kollaard de Inktaap, komt Billie Eilish met een audioboek, is de Rotterdamse band Rats on Rafts eigengereid, leest Tom Hanks de krant voor, en komen we nog even in allerlei vormen terug op Valentijnsdag 2021, eentje die hoop biedt voor de jaren die nog komen gaan.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.