Windows blijvend activeren, ook als je blind bent

De briljante app Seeing AI van Microsoft is er nu eindelijk ook in het Nederlands; Google Chrome komt met een beeldbeschrijvingsfunctie; Scribit is nu ook als app verkrijgbaar; Eyebeacons wordt uitgebreid getest door mensen van de Hogeschool van Amsterdam enz. enz: Zomaar vier artikelen die je kunt lezen in de decemberuitgave van NCT. 

Bovendien staan we stil bij de volgende vraag: Is het mogelijk voor een blind persoon om Windows blijvend te activeren door middel van een sneltoets. Of dat hij of zij dat op een andere manier zelfstandig kan? Ja, dat is mogelijk, zo blijkt uit het uitgebreide antwoord van vaste NCT-medewerker Paul Otter, waarvan hier een kort fragment is te beluisteren.

Verder kun je luisteren naar een bespreking van de voorlezende e-reader Kindle Oasis, vragen we ons af of spraakbesturing in de toekomst de standaard bedieningsinterface wordt, en heeft Tim Berners-Lee, de uitvinder van het wereldwijde web, negen principes bedacht om het internet te verbeteren. Deze principes zette hij uiteen in het Contract for the Web.

Al het bovenstaande, aangevuld met vele toegankelijke apps, nieuwtjes, artikelen en het beste wat de minder toegankelijke tijdschriften uit de kiosk te melden hebben, maken van deze extra lange NCT toch weer een mooi lezenswaardig geheel. 

Je bestelt hem natuurlijk weer bij Passend Lezen. 
Tel. 070 - 338 15 00
E-mail: klanten@passendlezen.nl


En het nalezen, kopiëren en gebruikmaken van de talrijke links naar websites die in NCT langskwamen doe je via dit PDF-document.