“Waar is die drempel nou gebleven?”

Een apparaatje dat je waarschuwt dat je de kamer verlaat om naar een ander vertrek te gaan dat net even wat lager gelegen is: “Pas op, afstapje!”. 
Of dat er zich een drempel tussen beide vertrekken bevindt, waar je geheid eens over struikelt als je daar niet aan denkt, en dat het apparaatje je daar aan herinnert: “Til je voeten op”.

Best handig dingetje, zo bleek uit de eerste bijdrage vanaf de Ziezo Beurs in Utrecht in NCT nr. 4, die van de maand april. Deze sensor-met-spraak is afkomstig van de Low Vision Shop, en een kort fragment van een interviewtje met Mitch de Waard van dat bedrijf is hier te beluisteren.

Verder staan we in deze NCT stil bij slimme spraakassistenten die ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen; supersnelle usb-kabels; zeer toegankelijke apps die speciaal voor blinden en slechtzienden zijn ontwikkeld; hulpmiddelensoftware; en er is een uitgebreide bespreking van een Nederlandssprekende GSM.

In de artikelen uit de computerbladen lezen we onder andere hoe je het beste al die kabels in je woon-en werkkamer kunt opbergen, oprollen en labelen. 
Kortom: ook NCT nr.4 staat weer boordevol informatie en is te verkrijgen bij 

Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl 

Een overzicht van de urls uit NCT nr. 4 vind je hier.