Step Up Study Event is voor én door jongeren

Op 13 februari 2021 wordt door een groep enthousiaste jongeren het Step Up Study Event (SUSE) gehouden. Dit is een landelijk online event, bedoeld voor jongeren met een beperking die in het laatste jaar zitten van het voortgezet onderwijs, studeren aan het MBO, HBO of WO, of al bijna afgestudeerd zijn en straks de stap maken richting de arbeidsmarkt. 

Dat een dergelijk event, waarin een aantal zeer interessante workshops worden gegeven, zeker in deze tijden misschien wel extra belangrijk is, wordt onderschreven door twee van de organisatoren van SUSE: Sascha van den Dries en Kristina Misiunaite. (Audio, opent in nieuw venster).

In de eerste Zapp! van 2021 staan we ook stil bij de dochter van journalist Hans Nijenhuis, die de ziekte van Leber heeft, maar aan het eind van dit jaar wel in haar eentje gaat backpacken naar de andere kant van de wereld. Als het allemaal weer mag, tenminste.

Want ja, ook in deze Zapp kunnen we niet om corona heen. Maar gelukkig valt er ook genoeg te lachen en te verwonderen. Bijvoorbeeld om de strips van Asterix, en om een ongelooflijk lange Deense piemel. En wat dacht je van de muziek van Froukje, of de Tv-serie Bridgerton. En twee nieuwe boeken komen langs, die al in productie zijn bij Passend Lezen.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.