Special: Niet Zien, Wel Beeld

Onlangs verschenen: een audiospecial over zien, niet zien, beeld en beleving. Boordevol ‘audiobeelden’, met de smaak van een bundel verhalen en gedichten. 

Beelden vormen als je weinig of niets ziet, hoe gaat dat? Als er één ding blijkt uit deze special, dan is het dat ‘wij blinden’ niet bestaat. De diversiteit in de manier waarop mensen beelden vormen van hun omgeving is groot en de verscheidenheid in soorten beelden enorm. Voor blinden en slechtzienden net zo goed als voor zienden. Kokerzicht, perifeer zicht, gaten in het plaatje of andere beeldvervormingen doen daar niets aan af. 

Planeet Beeld

Is het belangrijk hoe iets er uit ziet?... Doet het ertoe hoe anderen jou zien?... Hoe verbeeld je een ruimte, een straat, een stad? Wat kun je met beeldbeschrijvingen van anderen? In deze special worden de belangrijkste thema’s aangeraakt door in vogelvlucht de planeet Beeld te verkennen, waar beeldmakers en beeldvangers een wereld van beleving bevolken.

De special duurt ca. 150 minuten. De Daisy-cd kun je aanvragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen: 070-338 15 00, of per e-mail: klanten@passendlezen.nl. De special is ook beschikbaar als streaming exemplaar via de website van Passend Lezen