Special Het Oog

Met trots presenteert de redactie van de Voorste Kamer de audiospecial Het Oog.

De ontwikkelingen in de oogheelkunde zijn haast niet bij te houden. Elke week verschijnt wel ergens een nieuwsbericht over bijvoorbeeld een app die oogziektes herkent, een 3D geprinte ooglens, een ontdekking in de gen-therapie. Of anders zijn er wel zorgen over een tekort aan oogartsen of medicijnen die te duur zijn. In de special Het Oog belichten we zoveel mogelijk aspecten van het menselijk oog; met vooral aandacht voor alle nieuwe ontwikkelingen. Hoe een oog in elkaar zit komt natuurlijk ook aan de orde en verder hoor je wie er eigenlijk allemaal in de oogzorg werken.

De informatieve audiospecial bestaat uit drie delen: 
1.    Het Oog
2.    Rondom het oog
3.    Ontwikkelingen en trends
In het eerste deel is bijvoorbeeld een reportage opgenomen vanuit het opblaasbare oog van het Oogfonds en een verzameling weetjes over ogen.
In het tweede deel onder andere een interview met een oculariste: wat komt er allemaal bij kijken om iemand een kunstoog aan te meten?
In deel drie komen een oogprofessor en een medicijnontwikkelaar aan het woord en wordt de geschiedenis van de Retinachip belicht van 2013 tot nu (2018).

Een boeiend, leerzaam en afwisselend audioproduct van twee en een half uur, waarvan we hier alvast een kort fragment hebben geplaatst.
De special 'Het Oog' is verkrijgbaar als Daisy-cd of streaming via www.passendlezen.nl Voor de liefhebber is daar ook een reliëfafbeelding van het oog te bestellen.