Scheppen en niet zeuren

Scheppen staat centraal in dit nummer. En ‘niet zeuren!’

Een bak ellende omzetten in iets constructiefs en daarmee je eigen realiteit herscheppen. In Zienswijs 11 hoor je verschillende mensen die dat doen. Zoals Ji-Min Huang met haar bijzondere tekeningen en Lia de Ruijter met de hondenriemen en halsbanden die ze knoopt. 

Beluister een fragment van het interview met Lia de Ruijter van Dog’s Fashion over maatschappelijk blind zijn en hondenhalsbanden.

In deze Zienswijs hoor je ook een prachtige column van Petra de Jong, een klinkende blog van Karin Westerink en het verhaal van beeldend kunstenaar Laura Meddens. Allemaal hebben ze een vaak moeizame werkelijkheid als het ware omgeschept. Ze herscheppen die door er een positief schepje bovenop te doen. Dat geeft de mooiste verhalen.

En verder: pinnen met spraak, blindenvoetbal en bijzondere rondleidingen in het Rijks.

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl