Poëzie op een vuilniswagen

De arbeiders en het intellect hebben elkaar in Rotterdam gevonden in poëzie. In geen andere stad ter wereld staan poëzieregels op een vuilniswagen.’ Aldus burgemeester Aboutaleb in een interview met Arjan Peters. Aboutaleb stelde een bundel samen met 50 wereldgedichten ter ere van de 50e verjaardag van Poëtry International. Poëzie en engagement gaan bij hem hand in hand. Luister hier alvast naar een fragment.

Behalve dit interview zijn in Beeldspraak 7 ook gesprekken te horen met Allessandro Baricco (‘De digitale revolutie gaf onze beschaving opnieuw vorm’) en met Otessa Moshfegh, over haar roman ‘Heimwee naar een andere wereld’. Verder veel recensies van nieuwe boeken en een sfeervol leesfragment uit Jan van Toortelbooms ‘Jagersmaan’. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl