Paralympisch zwemster Liesette Bruinsma traint lekker door

Ook voor Liesette Bruinsma, paralympisch sporter van het jaar in 2016, was het een hard gelag toen de wereld werd getroffen door het coronavirus. De 19-jarige Friezin was druk in training voor de Paralympische Spelen, toen de zwembaden werden gesloten. Gelukkig had een collega van haar zus een zwembad in de tuin; kon ze tenminste toch lekker door blijven trainen, zo was de gedachte.

Inmiddels is het zeker: Er komen dit jaar geen Paralympische Spelen, maar toch is het zaak te blijven trainen, want volgend jaar komt-ie er vast. Dat het op dit moment echter voor iedereen veel belangrijker is om gezond te blijven, en dat dit Liesette nog prima lukt, vertelt ze in de reportage in Zapp! nummer 4, en hoor je ook in dit fragment. 

Er komen meer mensen aan bod die zich op een bijzondere manier door de coronacrisis heen slaan. Zo zingt Blinde Ed nu online het betere lied voor Hells Angels en hockeymeisjes, en staan de blinde broers Marko en Ferry Molenaar in hun podcast stil bij de anderhalvemetersamenleving.

En er is meer anders: Wat dacht je van Anne Frank die niet met een dagboek, maar met een camera in haar hand, haar verhaal vertelt? Of muziek in 8D, hoe klinkt dat eigenlijk? Wie wint de Woutertje Pieterse Prijs? Hoe schrijft Kees van Kooten een goede haiku? Hoe technisch is de snapchatgeneratie eigenlijk? Dat soort vragen én antwoorden komen aan bod in Zapp! van de maand april.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.