Over iOS, NVDA en USA schermuitlezer valt veel te zeggen

Over iOS 13, NVDA 2019.3 en de USA schermuitlezer van Babbage valt veel te zeggen. En dat doen we dan ook in de laatste NCT, die van de maand oktober.

Zo wordt de laatste update van Apple uitgebreid besproken in een artikel dat tot stand kwam met behulp van het onvolprezen Applevis. Er zijn nog een aantal bugjes die langzamerhand worden opgelost, als ze dat inmiddels al niet zijn. Maar dat Apple toegankelijkheid nog steeds belangrijk vindt is goed om ook in het nieuwe besturingssysteem op te merken. Luister maar naar dit korte fragment.


Paul Otter waarschuwt ervoor dat in de laatste update van NVDA (2019.3) de add-on Vocalizer niet meer werkt zoals dat zou moeten, en dat Clair en Xander derhalve nog niet beschikbaar zijn. Niettemin, NVDA is harstikke gratis en dat geldt niet voor USA van Babbage, maar die heeft gelukkig weer andere pluspunten.


Prachtige handige en toegankelijk apps komen ook langs, en we hebben natuurlijk een overzicht van het belangrijkste nieuws van afgelopen maand. 
En wat dacht je van een slimme speaker die verbonden is met een helpdesk, waar slimme mensen de gemoedstoestand van mensen met een beperking in de gaten houden.

Het komt allemaal langs in NCT nr.10, die weer aan te vragen is bij:
Passend Lezen.
Tel. 070 - 338 15 00 
E-mail: klanten@passendlezen.nl


Mocht je al die websites die langskwamen nog eens willen nalezen, dan kan dat via dit PDF-document.