Oma-gedichten en Amerikaanse Indianen

De Beeldspraak van maart is te vroeg voor de boekenweek (23-31 maart), maar er staat wel een interview in over het boekenweekthema: De moeder de vrouw. Dagblad Trouw heeft een interviewserie over dat thema en vroeg Marieke Lucas Rijneveld om een moedergedicht te schrijven. Het werd een ontroerend oma-gedicht.

Ook in Beeldspraak 3: Een interview met de bijna 99-jarige winnares van de P.C. Hooftprijs, Marga Minco. Eigenlijk geeft ze geen interviews meer, maar de schriftelijke vragen van NRC wilde ze wel beantwoorden.

Het debuut van Tommy Orange: ‘Er is geen daar daar’, werd door de Washington Post “Een verpletterende debuutroman” genoemd. We namen een interview op met de schrijver die de Amerikaanse indianen van deze tijd een stem geeft. Luister hier alvast naar een fragment.

Behalve de interviews zijn er ook in deze editie van Beeldspraak weer veel recensies te vinden van nieuw uitgekomen boeken. Van Robert Vuijsje, Nicolien Mizee, Franca Treur, Mariken Heitman… om er maar een paar te noemen.    

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren kan via www.passendlezen.nl