Nieuwe editie Klinkklaar

In de eerste Klinkklaar van 2019 is het thema ‘vechten’. Bas en Roos vliegen elkaar meteen in de haren. Gelukkig is het een nepgevecht, om er even in te komen.

Vechten kun je voor de grap doen of voor echt. Met z’n tweeën of met een groep. Of nog heel anders: je lijf vecht tegen een virus dat je ziek wil maken. 
Genoeg te vertellen over dit onderwerp dus. De abonnees krijgen in deze Klinkklaar informatie over gladiatoren uit de oudheid en over vechtende witte bloedlichaampjes. In de boekenhoek zit een fragment uit De Soldatenmaker van Paul Biegel, en de reportage gaat over de Slag om Grolle, waarin een echte oorlog uit 1627 wordt nagespeeld.

En verder sprak Klinkklaar met Blindwarrior Sven van de Wege, die heel veel weet over computervechtspellen. Luister hier alvast naar een fragment

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer met veel informatie en weetjes, een verhaal, een interview, muziek, moppen en meer. Steeds over een ander thema. Klinkklaar is verkrijgbaar via www.passendlezen.nl of via www.superboek.nl