NCT: “Linux is Open Source en Windows is duur”

Waarom zou je naast Windows ook nog Linux gebruiken? Windows staat als een huis, dus lijkt een overstap niet noodzakelijk. Precies dat is hét nadeel van Windows. Je hebt als gebruiker ontzettend veel beperkingen en mag lang niet alles zelf aanpassen.

Met Linux ben jij de baas in eigen huis. Daarbovenop is Linux net zo veilig en stabiel als Windows. Linux biedt je ‘the best of both worlds’ in één, zo wordt gezegd.

Iemand die al jarenlang zweert bij het Linux besturingssysteem is Jos Lemmens. (Audio, opent in nieuw venster). Hij is voormalig applicatieontwikkelaar en pianostemmer, en in 2011 winnaar van de Gouden Daisy, een onderscheiding van het toenmalige Loket Aangepast Lezen, vanwege “zijn inzet voor de digitale dienstverlening voor het Loket en dan met name voor Linux software voor de visueel gehandicapten.”

Verder staan we, in de eerste NCT van 2021, voor de eerste keer stil bij de N-vibe: Een trillende GPS voor blinden en slechtzienden. N-Vibe bestaat uit een app en twee armbanden, die ervoor zorgen dat jij zelfstandig de weg kunt vinden. De eerste reacties van blinde testers zijn in ieder geval al veelbelovend.

Apple introduceert waarschijnlijk in het komend voorjaar de Air Tags, zodat je veel spullen makkelijk kunt terugvinden en we vragen ons af: Wat is er eigenlijk nieuw in Android 11 op het vlak van toegankelijkheid?

Nog meer handige apps, en nieuwtjes en een aantal boeiende artikelen uit bladen als Digitaal Gids, Computer Totaal en Computer Idee maken zorgen voor een extra lichtje in de spreekwoordelijke tunnel waarin we ons schijnen te bevinden.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.

De internetadressen uit NCT van januari 2021 kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document. (Opent in nieuw venster).