NCT: Het computerleven na de afgelaste Ziezo Beurs

Medewerkers van Babbage zouden vijf workshops geven tijdens de Ziezo Beurs; het bedrijf stond in principe klaar met 20 mensen om iedereen te helpen en van informatie te voorzien; de benodigde spullen stonden zelfs al klaar in vrachtwagens om naar Utrecht vervoerd te worden; en toen kwam één dag voor het begin van de Ziezo Beurs het corona verdict: De beurs ging toch niet door.

Wat dat een paar weken geleden betekende voor Babbage, en hoe de situatie er nu uitziet, komt allemaal aan de orde in NCT van de maand april, in een interview met Joost van Loon. (Audio, opent in nieuw venster).

Over Microsoft Teams gesproken, dat is slechts een van videoconferentie tools die aan bod komen in een artikel dat onze conculega’s van Stichting Accessibility schreven: Welke tools zijn er allemaal en welke zijn nu eigenlijk het meest toegankelijk?

Verder natuurlijk weer het laatste nieuws, interessante apps, en ingezonden bijdragen over slimme lampen, Dropbox, en de spraakbesturing van Ziggo Next. En uit de computerbladen informatieve artikelen over smartwatches, Windows 10, je thuisnetwerk en nog veel meer.

Deze NCT is natuurlijk weer aan te vragen bij: 
Bibliotheekservice Passend Lezen, 
via mail: Klanten@passendlezen.nl, 
of telefoonnummer: 070 - 338 15 00.

De URL’s die langskwamen in NCT nr. 4 kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document. (Opent in nieuw venster).