NCT 5: AirTags, Opdrachten, en webbrowsers

Na jaren van speculatie en geruchten kwam Apple tijdens het Apple-event in april dan eindelijk echt en officieel met de AirTags. De AirTag is een nieuw accessoire waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag  weet zich toch op een aantal punten te onderscheiden.

Kleine buttons, iets groter dan een grote knoop, die je dan weer aan andere voorwerpen kunt hechten. Kun je je sleutels tenminste af en toe terugvinden, zo is de gedachte. Dat kon wel eens heel handig zijn voor blinden en slechtzienden, zo kun je horen in NCT van de maand mei, en in dit fragment. 

Verder komt het vierde deel van de app Opdrachten uitgebreid aan de orde, en maken we internet beter leesbaar op de pc in Chrome, Firefox, Edge of Safari via een aantal handige extensies, en shortcuts.

Naast een oproep, boeiende apps en artikelen uit allerlei computerbladen, zijn er ook weer de nieuwtjes die je niet gemist mag hebben. Wat dacht je van de Ziezo Beurs die online gaat plaatsvinden? Of de Sightguide? Of Rivo, die ervoor zorgt je heel handig je smartphone bedient, terwijl je hem in je zak houdt? 

De webadressen die langs komen in NCT kun je nog een keer nalezen in dit PDF-document.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.