Navilens, de volgende stap op weg van A naar B

De virtuele geleidelijn is een project dat al gestaag steeds beter zijn weg weet te vinden in de digitale navigatiewereld. 
Het leek even een stille dood gestorven, maar dat is geenszins het geval, zo vertelt Paul de Nooij, innovatie-expert bij Bartimeus en projectontwikkelaar bij ICT4VIP in de nieuwste NCT, die van de maand juni.

Hij heeft het ook over de bijzondere samenwerking die Bartimeus is aan aangegaan met het Spaanse Navilens,
de volgende stap in het krijgen van extra informatie voor blinden en slechtzienden op de route van A naar B. 
Dat is te horen in dit fragment.

En er is nog veel meer hoopgevends te melden, zo blijkt uit de rubriek apps en uit sommige nieuwsberichten die langskomen:
Google kondigt bijvoorbeeld nieuwe toegankelijkheidsfuncties aan en het test een functie in Assistent om betalingen met de stem goed te keuren.
En er is een Nederlandse vertaling webrichtlijnen: websites en apps toegankelijk voor iedereen.

Iets wat Iacobien Riezebosch alleen maar kan onderschrijven: ‘Digitale toegankelijkheid is geen checklist of sluitpost, maar de basis’, zo is te horen in de Mediafiles.
Verder helpen we weer een abonnee op weg, en levert een andere abonnee weer een zinvolle bijdrage over de Opdrachten app van Apple.

En alsof dat nog niet genoeg is, vullen we dit alles ook nog aan met de meeste interessante artikelen uit computerbladen als Computer Idee, Computer Totaal en Digitaal Gids.
Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Bibliotheekservice Passend Lezen
via mail: Klanten@passendlezen.nl, 
of telefoonnummer: 070 - 338 15 00.

De URL’s die langskwamen in NCT nr. 6 kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.