Moet je Horen nummer 9 is uit

Niet ieder hoofd is geschikt voor een gewone bril. Soms is een ‘bril op maat’ noodzakelijk om goed te kunnen zien. Maatbril is een bedrijf dat daar voor kan zorgen. Wij spraken met ze. 

Uit de Media het verhaal van Meta van Beek. 100 jaar werd ze onlangs en in plaats van een verhaal over haar verleden als eerste Ombudsvrouw van Nederland, hield ze op de radio een pleidooi voor de Webbox. 

In haar column gaat Corrie Balemans winkelen met de buurkinderen.

Ayşegül Karaca (Audio, opent in nieuw venster) is actrice en zangeres. Ze ziet slecht en heeft nystagmus, wiebelogen. Ze ging, ondanks haar leeshandicap, naar het reguliere onderwijs en is uiteindelijk het theater in gegaan. Nu heeft ze genoeg geld bij elkaar verzameld voor een documentaire over eigen handicap. Wij spraken met haar.

Het Beeld van de maand beschrijft de verwoesting van Beiroet na de enorme ontploffing daar.

Verder de bekende rubrieken: Tips en Trucs, Agenda. Ingezonden en de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl