In Moet je Horen 1: Nieuwsvoorziening 'Horizon' stopt, handige postzegels, televisiestress en meer...

De eerste Moet je Horen van het nieuwe jaar beginnen we met een interview met Karst Hoogsteen. We spraken hem anderhalf jaar geleden al over zijn plannen en zijn studie in de VS. Hoe gaat het nu met hem? Heeft corona ook zijn plannen in de war geschopt?

In Tips en Trucs een ingezonden artikel over allerlei apps waar je als blinde of slechtziende gebruik van kunt maken om je dag door te komen.

Verder onder meer nieuws over een wandel-app, een handige postzegel en de webbox.

Uit de Media een artikel over het Rijksmuseum op de tast.

Corrie Balemans had met de feestdagen last van televisiestress. Ze legt het zelf allemaal uit in haar column. 

Dan een interview met Chrit Wilshaus, (Audio, opent in nieuw venster) de man van Horizon, de dagelijkse nieuwsvoorziening voor blinden en slechtzienden, die sinds 1 januari niet meer bestaat. Hij legt uit waarom.

In het Nieuws een artikel over het herseninstituut en de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Ook een artikel over de Braillepluim die 4 januari uitgereikt werd aan Staatsbosbeheer.

Het Beeld van de maand gaat over de aarde vanuit de ruimte met alle wolken en rookontwikkeling zichtbaar vanaf duizenden kilometers hoogte. 

Verder de Agenda en de rubriek Ingezonden.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl