Mensenrechten, lichtgevende stokken en Rijkskunst in Moet je Horen #3

Het VN-verdrag voor de rechten van gehandicapten is al een tijdje van kracht. Ook in ons land. Moet je Horen sprak met een lid van het College voor de rechten van de Mens over dit verdrag.

In Tips en Trucs: de bedenker van de lichtgevende taststok, Debby Marchena, komt uitgebreid aan het woord over haar 'Light up cane'. Over de lange weg van idee naar productie. Maar het is de moeite meer dan waard. Luister hier alvast naar een fragment.

Verder in deze rubriek een bericht over de Belastingen en een nieuwe app van de Spoorwegen.

In haar column vertelt Corrie Balemans over haar geloof en ongeloof in wonderen.

In de reportage gaan we mee met een speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden in het Rijksmuseum. Anders dan je verwacht, wordt de Nachtwacht gewoon overgeslagen. 

In het Nieuws een verzoek om uw opmerkingen over het 8-punts Braille.

Het Beeld van de Maand bespreekt het Coronavirus. En dan met name de verschillende soorten mondkapjes die worden gebruikt. Heel creatief! 

In de Agenda sturen we u naar zwemles, naar maar liefst drie tandemtochten, naar een musical en nog veel meer. 

In de rubriek Ingezonden nogmaals graag uw aandacht voor de mooie Special over 75 jaar Vrijheid.  

Helemaal aan het eind de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl