Mediaophef over literatuur 

Het kan geen literatuurliefhebber ontgaan zijn: de ophef rond de vertaling van Amanda Gormans gedicht ‘The hill we climb’. Ook in Beeldspraak kunnen we er niet omheen. Twee artikelen en een gedicht van Marieke Lucas Rijneveld geven een indruk van de discussie. Hier een fragment van het gedicht.

Aandacht van de media is er ook voor Lale Gül, die in ‘Ik ga leven’ kritisch schrijft over haar streng islamitische opvoeding. Het levert haar bedreigingen op. In Beeldspraak hoort u een interview met de schrijfster. Ook zijn er interviews met Toine Heijmans en met Kuzuo Ishiguro en een verhaal van Thomas Heerma van Vos.  

Verder komen er twee bijzondere vondsten aan de orde. Een onbekend 18e eeuws vrouwengenootschap en een verzameling ongepubliceerde gedichten van Lucebert, groot genoeg om een nieuwe bundel mee te vullen: ‘Achtergelaten gedichten’.  Dat alles en meer in Beeldspraak 3.

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl