Massale drukte, onderdompeling en o ja… stilte…

Luistertijdschrift CTM (Cultuur, Trends & Mode) houdt jou op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld. De nieuwste CTM – nummer 20, een Trendsnummer over Recreatie – laat zien hoe massatoerisme onze leefomgeving verandert. Dankzij prestigieuze bezoekerscentra bijvoorbeeld, zoals op de Hoge Veluwe en bij Kinderdijk. De keerzijde van die drukte is dat rust en stilte het nieuwe luxe zijn. In bomvol Amsterdam, maar ook in Duitsland waar jongeren de Wanderlust herontdekken.

Ook verandert recreatie in de wereld van kunst en musea. Zo is ‘immersive art’ het nu helemaal wereldwijd; onderdompeling als kunstbeleving… Dat kan bij de surrealistische kunstdoolhof Doloris Meta Maze in Tilburg. Luister hier naar een fragment waarin we zojuist de lift pakken in het oude postkantoor in de spoorzone van Tilburg. Nu dé plek voor een ongekende en unieke beleving. 

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kun je een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM je op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat? Kijk op www.passendlezen.nl voor meer informatie, of vraag een proefnummer aan via klanten@passendlezen.nl