Klinkklaar 11 glanst je tegemoet

Wist je dat je 1 gram goud kunt uitrollen tot een stuk bladgoud van een vierkante meter? En dat goud niet kan roesten? En wist je dat goud 19,3 keer zo zwaar is als water? In Klinkklaar 11 gaan Bas en Roos op zoek naar goud. 

Ze vinden heel veel weetjes over dat dure spul, maar ook: een verhaal waarin van stro goud wordt gesponnen, een goudvis in een gedicht, dieren die gouden medailles verdienen en een gouden scarabee in de boekenhoek. In Op Stap praat Anneloes met een goudsmid en Klink zit in het koude Lapland aan een rivier te zoeken naar korrels goud. Of nog liever een grote klont. Als je naar deze Klinkklaar luistert, krijg je vanzelf een beetje goudkoorts… (Audio, opent in nieuw venster).

Over Klinkklaar

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer met veel informatie en weetjes, een verhaal, een interview, muziek, moppen en meer. Steeds over een ander thema. Klinkklaar is verkrijgbaar via www.passendlezen.nl of via www.superboek.nl Bel 070 - 338 15 00 of mail naar klanten@passendlezen.nl