Klinkklaar 10 zit vol brokjes boek

Als Klinkklaar 10 naar de abonnees gaat is het nét Kinderboekenweek in Nederland. Dus doen we vrolijk mee met het thema: Geschiedenis. Je hoort in dit nummer natuurlijk iets over de Kinderboekenweek met alle griffels en andere prijzen voor schrijvers. En verder véél stukjes uit allerlei verschillende boeken. Niet alleen uit de bekroonde boeken die vorig jaar verschenen. 

Tjiftjaf gaat bijvoorbeeld over de geschiedenis van huisdieren (Audio, opent in nieuw venster) en dan komt er een klein stukje uit het boek Olle, over de bijzondere hond van schrijver Guus Kuijer. Klink weet nog dat hij als klein Klinkje de boeken van Paul Biegel prachtig vond, bijvoorbeeld over Juttertje Tim, die een soort geschiedeniskijker vond waarmee je in het verleden kunt kijken. En dáár hoor je dan een fragmentje uit.

Net als in andere jaren hebben we een interview met de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk. Het heeft de geheimzinnige naam “De diamant van Banjarmasin” en de schrijver is Arend van Dam. Dus, hou jij van boeken en verhalen? Ga dan lekker luisteren naar Klinkklaar 10.