“Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen”

“Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen”. Zo luidde de tweet die Nadï van de Watering op zomaar een doordeweekse dag in juli deelde met haar volgers op Twitter. Haar bericht kreeg enorm veel aandacht, zelfs de buitenlandse pers dook er bovenop. Nadï maakte vervolgens de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht aan en deze gingen viraal. 

Verslaggever Doreen ter Beest zocht Nadï voor het audiotijdschrift Zapp! thuis op en maakte daar een indringende reportage. Een kort voorproefje van het verhaal van Nadï, over haar beperking en haar eenzaamheid, beluister je via dit fragment.

Ook andere jongeren komen aan het woord over het taboe dat eenzaamheid onder jongeren bleek te zijn. En verder komen thema’s als pesten, de dood, en zingen als David Bowie aan bod. 

Mocht je denken: dat is wel veel kommer en kwel in een tijdschrift voor de jeugd: Gelukkig zijn er ook artikelen over de liefde, en over seks onder blinde jongeren. En dan hebben we het nog niet eens over bulkboeken, lachgas en Fortnite-speler Dave ‘Rojo’Jong.

Zapp! Hét audiotijdschrift voor de jeugd

Deze heerlijke, nazomerse Zapp! is weer te bestellen bij Passend Lezen, of via superboek.nl. Ze hebben bij BPL ook een telefoonnummer (070-3381500) én een emailadres: klanten@passendlezen.nl.