'Het gaat om mijn kinderen'

In het maartnummer van Zienswijs weer twee mooie interviews: Louise van Doorn leeft met NAH, niet aangeboren hersenletsel. Bij haar gaat het samen met een visuele beperking. Dus spreekt Louise liever van CVI: Cortical Visual Impairment. Daarmee leven is goed te doen. "Het moeilijkste is dat dingen vaak te snel gaan."

Rian de Kruijf vertelt over haar talloze crowdfundingacties. De slechtziende moeder zamelt geld in voor vervolgonderzoek naar DCMD, een zeldzame erfelijke oogaandoening, voorkomend in één grote familie. De oorzaak móet gevonden! "Het gaat om mijn kinderen en de generaties daarna." Beluister hier een fragment.

In DE UITSPRAAK een aantal reacties op onze stelling op Facebook: ‘Zicht voor blinden binnen bereik’. En verder uittips, een blinde boogschutter, de campagne ‘ministervangehandicaptenzaken.nl’ en ander nieuws.

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement via www.passendlezen.nl of bel 070 - 338 15 00.