Het extra dikke zomernummer van NCT: Drie lange en zeer bijzondere interviews

In het extra dikke zomernummer van NCT kun je luisteren naar maar liefst drie hele bijzondere en uitgebreide interviews met personen die zeer in de actualiteit staan of zich met zeer innovatieve hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden bezighouden.

Zo hebben we een gesprek met Renee van Leeuwen van het bedrijf Stemcom, dat zich bezighoudt met stemgestuurde huisautomatisering, aangekondigd op de Ziezo Beurs als een belangrijke innovatie totdat corona roet in het eten gooide. Terwijl een stemgestuurd huis (Audio, opent in nieuw venster) natuurlijk hartstikke coronaproof is.

Over corona gesproken: Bram Duvigneau is toegankelijkheidsexpert bij het bedrijf Firmground, en als zodanig ingehuurd om zich bezig te houden met de Covid 19 notificatie-app, de Coronamelder. De app komt eraan, zo weet Duvigneau te melden, en bovendien wordt Coronamelder toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Het derde lange interview in NCT nummer 7 én 8 is met Jesse Wienholts. Hij is Alpha Tester van de app Envision AI, de app die de visuele wereld vertaalt naar gesproken woord. Dit is sinds kort ook handsfree mogelijk via een slimme bril in combinatie met Envision, zo vertelt Wienholts.

Verder zijn er nog vele besprekingen te beluisteren over bijvoorbeeld indoornavigatie-apps, ontoegankelijke supermarkt-apps en Synapptic vergrotings-, en spraak software, en kijken we naar de toegankelijkheidsopties in iOS 14. Ook de artikelen uit bladen als de Digitaalgids, Computer Totaal en Computer Idee zijn weer zeer de moeite waard.

Over NCT

Tijdschrift gericht op de visueel gehandicapte computergebruiker. Nieuw Computer Tijdschrift volgt de laatste ontwikkelingen over computers, hulpmiddelen en internet. 
Met een vraag- en antwoordrubriek en speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkeld cursusmateriaal. 
Daarnaast een ruime selectie van artikelen uit diverse gedrukte computertijdschriften.
Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Bibliotheekservice Passend Lezen, 
via mail: Klanten@passendlezen.nl, 
of telefoonnummer: 070 - 338 15 00.

De URL’s die langskwamen in NCT nr. 7 (én 8) kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document. (Opent in nieuw venster)