Genoeg foto’s om verkeerslichtenapp te ontwikkelen

Er wordt hard gewerkt aan een verkeerslichtenapp die vertelt of een verkeerslicht op rood of op groen staat, zo vertelt ICT-specialist Mark Scholten in de allernieuwste NCT.

Om de app, die in Duitsland al een groot succes is, mogelijk te maken deed Mark een aantal maanden geleden een oproep om foto’s van verkeerslichten te verzamelen, en die naar hem te sturen. Hij heeft er inmiddels genoeg om de app nu ook daadwerkelijk te gaan bouwen, zo kun je horen in dit fragment.

Verder is duidelijk dat grote spelers in de technologiemarkt en andere bedrijven onlangs weer aandacht hebben besteed aan toegankelijkheid. Google is bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van app Guideline, waarmee blinde mensen zelfstandig zouden kunnen gaan hardlopen. En PostNL heeft de toegankelijkheid in de eigen app aanzienlijk verbeterd.

Babbage ontwikkelde ondertussen de Audiomixer, -handig in deze roerige online thuiswerktijden-, en in België wordt gewerkt aan emoji’s in braille. Bovendien kun je het nieuws en de hoogtepunten uit de maandelijkse computerbladen ook weer lezen in de laatste NCT van 2020.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.

De URL’s uit NCT van de maand december kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.