Gamen, shoppen, Zoomen, seks en zwoele, zomerse muziek

Het razend informatieve dubbeldikke zomernummer van Zapp! is uit. Ietsje eerder dan normaal, gewoon omdat het kan. En natuurlijk omdat je toch ook wat te doen wil hebben in de zomervakantie, zoals luisteren naar de meeste uiteenlopende verhalen, van de meest interessante jonge mensen die we tegen kunnen komen.

Zo spreken we met Mike Schipper, die we ook wel kennen als Pelantas. Sinds hij visueel beperkt door het leven moet gaan, zet hij zich in voor toegankelijke games, en dat niet alleen: hij maakt ze ook zelf! En dat doet hij met veel liefde en toewijding. (Audio, opent in nieuw venster).

De tweede reportage in deze zomerse Zapp is een gesprek met Charissa Kalloe. Deze slechtziende jongedame heeft onlangs onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van supermarktapps, en dat liet nogal wat te wensen over.

Verder stellen we heel veel vragen in dit zomernummer, en komen we natuurlijk ook met antwoorden. Er zijn twee films die we bespreken: over Zoomen in je onderbroek en over masturberen(!); er is een boek dat je binnenkort kunt gaan beluisteren; muziek van Sanne Rambags; skateboarden; onderwijs; geld; en natuurlijk veel muziek.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.