Een bezoek aan de trimsalon in Moet je Horen #12

Een goeie knipbeurt voor de geleidehond om mooi en fris de feestdagen in te gaan, kan geen kwaad. In de trimsalon van Mariët Kok is dat ook voor de blinde eigenares een heel avontuur. Alvast een stukje horen? Luister hier het fragment! Verder brengen we in de nieuwe Moet je Horen een bezoekje aan de fysiotherapeut en wandelen we mee met Bianca de Vries voor blinde kinderen op Bali.

Bianca de Vries combineert het lopen met een goed doel. Ze laat haar kilometers sponsoren voor Stichting Timeus die zich ontfermt over blinde kinderen op Bali.

In Zambia loopt het project Eye for Zambia langzaam op een eind. Het Nederlandse gezin dat er een oogkliniek heeft opgezet is bezig met de overdracht. Missie geslaagd.

Verder gaan we dus langs bij de fysiotherapeut. Iedereen die zich voortbeweegt met hond en of geleidestok, weet dat er heel wat spanning op schouders en rug komt te staan wil je alert zijn in het drukke verkeer. Dat geeft klachten, en een paar simpele oefeningen kunnen dan verlichting geven.

In haar Column heeft Corrie Balemans nog wel enkele toegankelijkheidswensen voor Sinterklaas op haar verlanglijstje staan.

Eerder dit jaar introduceerde Visio een studiemethode voor muziek. We hebben er een interview over. 

Het Beeld van de Maand beschrijft Sinterklaas en zijn ‘assistent’. En alle perikelen daaromheen. 

Verder de Agenda, de rubriek Ingezonden en de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

“Moet je Horen” bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl
Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl