Digitale toegankelijkheid was nog nooit zo belangrijk

Digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking is belangrijker dan ooit. Dit is dan ook het thema voor de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid, die op 5 oktober van start gaat. 

Vooruitlopend op die week kun je in NCT een boeiend interview horen met Robert Keus, oprichter van Brthrs en DigitaalToegankelijk.com, het platform rondom Digitale Toegankelijkheid & Accessibility.

Veel websites zijn slecht ontworpen voor mensen met een visuele beperking, door te kleine letters, slecht contrast of bedieningselementen die niet werken met bijvoorbeeld software voor blinden. Maar ook de richtlijnen hoe je dan wel een goed toegankelijke website maakt, waren eigenlijk tot vorig jaar niet goed toegankelijk, zo vertelt Robert Keus je in dit fragment.

Verder kun je luisteren naar een aantal reacties die binnenkwamen op een artikel uit de vorige NCT betreffende navigatie-apps, en legt Paul Otter uit waarom niet alle updates ook echt verbeteringen zijn. 

Een goed gevuld HelpMenu, Vrije Schrijfruimte, Nieuwsberichten, toegankelijke Apps en mooie lezenswaardige artikelen uit tijdschriften als Digitaal Gids, Computer Totaal en Computer Idee maken ook deze NCT weer de moeite van het lezen waard.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Bibliotheekservice Passend Lezen
via mail: Klanten@passendlezen.nl, 
of telefoonnummer: 070 - 338 15 00.

De URL’s uit NCT van de maand september kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document. (Opent in nieuw venster).