Dier... met Mens

De laatste CTM van 2020 is een Trendseditie over de relatie Dier en Mens, uiteraard met de volle focus op de visuele kant. Daarom hoor je het hele nummer door beeldbeschrijvingen van de komische, licht absurdistische dierentekeningen van Paul Faassen, een illustrator wiens werk bij uitstek handelt over de relatie tussen dier en mens.

Ook in CTM 24: posters van vermiste huisdieren, foto’s van olifanten en een Internet der dieren. En veel, heel veel bespiegelingen op de groeiende behoefte om dieren menselijke eigenschappen toe te dichten. Luister hier alvast naar een Fragment van CTM 24. (Audio, opent in nieuw venster).

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kun je een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM je op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?

Cultuur, Trends & Mode wordt gemaakt door de redactie van de Voorste Kamer en wordt verstrekt (Daisy en streaming) door Bibliotheekservice Passend Lezen of de lokale bibliotheek. Een abonnement valt binnen het lidmaatschap van Bibliotheekservice Passend Lezen. Raadpleeg de website www.passendlezen.nl voor meer informatie.