De werking van een brailleleesregel uitleggen is ook een kunst

Leonard de Ruijter is 26, blind, en bachelor Psychologie en master Child and Adolescent Psychology aan de Universiteit van Leiden. Dus dan ligt het niet direct voor de hand dat je  accessibility engineer bij Babbage wordt. Toch heeft dat zo zijn voordelen, zo vertelt Leonard in de rubriek Workspace in NCT van de maand juni. 

Behalve dit uitgebreide interview met deze toegankelijkheidstechnicus hoor je ook dat Apple Pay en ING een samenwerkingsverband zijn aangegaan, dat een Turkse man een toestel ontworpen heeft dat slechtzienden helpt bij wiskunde, en bijvoorbeeld ook dat er vele soorten en maten zijn als het gaat om smartphones voor slechtzienden.

Uiteraard is er ook weer een overzicht van de nieuwe toegankelijke apps en is er het nieuws uit het land der computerhulpmiddelen, naast de artikelen uit de gespecialiseerde computerbladen als Computer Idee, Computer Totaal, PCM en de Digitaal Gids.

Het tijdschrift zelf bestel je via Passend Lezen
Tel. 070 - 338 15 00 
E-mail: klanten@passendlezen.nl

En natuurlijk staat ook NCT nr. 6 weer vol met links naar verschillende websites, en die kun je nog eens nalezen via dit pdf-document.