De stijl van Rembrandt.. én van de Gouden Eeuw

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 – 1669) stierf. Zijn leven en nalatenschap worden gevierd door heel Nederland, van Middelburg tot Leeuwarden. De special Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019 geeft een beeld van werk en stijl van de Hollandse meester, én van die beroemde Gouden Eeuw. 

Een bezoek aan de stijlkamers in het Westfries Museum in Hoorn en een stadswandeling in Dordrecht geven je een idee van wat er te zien is op de schilderijen uit deze roemruchte periode. En wat stond er eigenlijk op tafel? Een culinair historicus laat je proeven en ruiken.

Dan Rembrandt…Je kent ongetwijfeld de namen van zijn beroemdste werken en waarschijnlijk heb je een idee van de voorstellingen daarop. Je weet ook dat licht-donker contrasten bij Rembrandt bepalend zijn. Maar dan? 
Deze special heeft de ambitie nét iets meer inzicht te geven in de teken- en schilderstijl van de grote meester. Door beeldbeschrijvingen bij de doeken in het Rijksmuseum bijvoorbeeld. Wil je weten hoe de Staalmeesters er nou precies bijstaan: dit is je kans! Ook laten specialisten van het Rembandthuis horen hoe Rembrandt etsnaald, riet, penseel en paletmes ter hand moet hebben genomen. 

Dat klinkt naar meer en de special bíedt dan ook veel meer: ruim 200 minuten waan je je in een tijdvak dat nog steeds velen tot de verbeelding spreekt. Hopelijk ook tot die van jou…Nieuwsgierig geworden? Luister dan hier alvast naar een korte compilatie.

Tot slot 

De special Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019 duurt ruim 200 minuten. De Daisy-cd kun je aanvragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen: 070-338 15 00, of per e-mail: klanten@passendlezen.nl. De special is ook beschikbaar als streaming exemplaar via de website van Passend Lezen