De hele wereld is nu wel zo'n beetje gevonden

In Klinkklaar nummer 3 gaan Bas en Roos op ontdekkingsreis. Er bestonden in de Middeleeuwen al kaarten van Europa en verder, maar ontdekkingsreizigers wilden altijd juist graag uitzoeken wat er nog níet op de kaarten stond. En nu zo’n beetje de hele wereld wel gevonden is, willen we weten wat er in het heelal is. Je hoort er alles over in de informatierubriek ‘Snappie’.

Maar om iets te ontdekken, hoef je niet altijd zo ver weg. In de boekenhoek vinden Luna en Lotte een geheim luik in hun eígen nieuwe huis! 
Met de proeven van de ontdekplek kun je zelf leuke dingen ontdekken over geluid. En verder hadden jullie natuurlijk al lang ontdekt dat elke Klinkklaar muziekjes en moppen heeft, die dus deze keer gaan over: ontdekken. Beluister hier een fragment.

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer met veel informatie en weetjes, een verhaal, een interview, muziek, moppen en meer. Steeds over een ander thema. Klinkklaar is verkrijgbaar via www.passendlezen.nl of via www.superboek.nl