Cultuur, Trends & Mode: Trendsnummer Black

Al gehoord over het visuele spektakel Black is King van Beyoncé? Een film geïnspireerd op het verhaal van de Lion King, nu te zien op Disney+. Beyoncé’s Afrika is mythisch, trots en waardig. Luisteruitgave Cultuur, Trends & Mode geeft een impressie van de beeldenpracht met daarin ook videoclips van haar recente, gelijknamige album.

Black is King hoort zeker thuis in een Trendseditie gewijd aan het thema Black. Uiteraard weer met het volle accent op beeld. Over hoe één fotograaf, Kwame Brathwaite, eigenhandig de Black Is Beautiful-beweging in Amerika aanzwengelde. En over de indringende virtual reality-beleving ‘Traveling While Black’; wie zich erin onderdompelt ervaart ‘de realiteit van zwart-zijn’ in de VS. Twee lange achtergrondartikelen ook over de ongeloofwaardige witheid van Jezus. Én een telefonisch bezoek aan de solotentoonstelling van de Nederlands-Kameroense Viktor Sonna, nu te bewonderen in het Van Abbemuseum in Eindhoven.  

Een fragment uit dit Trendsnummer.

Over Cultuur, Trends & Mode 

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kun je een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM jou op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?

Cultuur, Trends & Mode wordt gemaakt door de redactie van de Voorste Kamer en wordt verstrekt (Daisy en streaming) door Bibliotheekservice Passend Lezen of de lokale bibliotheek. Een abonnement valt binnen het lidmaatschap van Bibliotheekservice Passend Lezen. Raadpleeg de website www.passendlezen.nl voor meer informatie.