In CTM#3: Eerbetoon aan NewYorks talent Basquiat

Heerlen biedt momenteel een grote tentoonstelling over het werk van kunstenaar Basquiat, een eerbetoon aan dit te vroeg gestorven NewYorkse talent. Wat moet je je voorstellen bij Basquiats rauwe stijl? CTM helpt je op weg. Groot van formaat in ieder geval; graffitibus en grootstedelijke omgeving bepalen zijn oorsprong.

En wederom plek voor de Volkskrant-rubriek Beeldvormers die onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze keer: Een bord, een stift en een puberbrein. Over het klimaatprotest in Den Haag van de scholieren en hoe dat eruit zag.
En een nieuw fotoboek met uniek materiaal over de Jodenvervolging in Nederland toont veel tot nog toe onbekend beeld. De foto's snijden door de ziel.
Tot slot: een voorheen anoniem stilleven is erkend als echte Van Gogh. Hoe ziet dit stilleven met kastanjes en fruit er nou precies uit? 

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met regelmatig een pakkende beeldbeschrijving bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM u op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld. Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?
Een abonnement of proefnummer van CTM kan aangevraagd worden via www.passendlezen.nl