Clubhouse: Een hype of toch een blijvertje?

N-Vibe, trillende polsbandjes in combinatie met een navigatie app. Een nieuwe manier om je weg te vinden, overgewaaid uit Frankrijk. Jaren geleden hebben we in NCT al aandacht besteed aan wat eigenlijk hetzelfde idee was, maar dan trilelementen in je schoenen. Goed idee, sympathiek, maar duur en niet helemaal op de centimeter nauwkeurig. Maar misschien is het toch de toekomst, zo hoor je in de derde NCT van 2021.

Verder hebben we deel twee in een serie over de Opdrachten app en in deze tweede aflevering vertellen we je alles over het voorbereiden van die app voor toegankelijk gebruik met Voice Over. Hier hoor je alvast een fragment. 

Ook staan we stil bij de app Clubhouse. Is het een podcast, is het een radioshow, wat is het eigenlijk? En is het geschikt voor blinden en slechtzienden, of is het een hype, die we in een post-corona tijdperk weer snel zijn vergeten? De tijd zal het leren.

Verder veel aandacht voor privacy, interessante en toegankelijk apps en nieuwsberichten en we verwonderen ons over het feit dat we binnenkort allemaal digitaal onsterfelijk kunnen zijn. Maar of we dat nu eigenlijk wel willen?

De URL’s die langskwamen in de vele artikelen vind je overzichtelijk bij elkaar in dit PDF-document. 

Een (proef)abonnement op NCT vraag je aan bij Passend Lezen.
Email: klanten@passenlezen.nl
Telefoon: 070 - 338 15 00.